Gezellige herfstvakantie!

woensdag 11 oktober 2023

De bomen kleuren langzaam geel en bruin en op De Piramide VSO genieten we nog lekker van de laatste nazomerdagen. Binnenkort is het plein van De Piramide kanjers leeg. Dat betekent herfstvakantie! Vanaf 14 oktober zijn de leerlingen een week vrij.

de-piramide-vso-32.jpg

Dagje uit

Nog niks gepland tijdens de herfstvakantie? Geen zorgen, we hebben een aantal tips voor jullie! Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Scheveningen? Ontdek het onderwaterleven bij SEA LIFE. Klik hier voor meer informatie. Of breng een bezoekje aan de Pier. De Pier is al ruim 65 jaar het boegbeeld van de Haagse kustlijn. Een plek waar geleefd wordt en een plek waar beleefd wordt. Of je nu wilt shoppen, eten & drinken, lachen, of op zoek bent naar avontuur, De Pier biedt voor ieder wat wils. En vergeet niet lekker van het uitzicht over de zee te genieten! Zeker bij wat herfstwind spectaculair.

Cultureel Den Haag

Houd jij meer van kunst en cultuur? Breng dan een bezoek aan een van de musea die we hier in de omgeving hebben. Wat dacht je van het Louwman Museum? Daar staat 's-werelds oudste privécollectie automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Er is ook een audiotour beschikbaar. Of ga een dagje naar Madurodam, de kleinste stad van Nederland. Madurodam is elke dag open. Stap in de schoenen van dj Armin van Buuren en mix bij de DJ Tafel je eigen beats. Wil je liever leren vliegen als een piloot? Dat kan op Schiphol. Laad zelf een schip met containers in de haven van Rotterdam. 

Halloween

Of ga er lekker op uit in de natuur en geniet van de prachtige kleuren. Verzamel dan ook gelijk knutselmaterialen, zoals bladeren en dennenappels. Hiermee maak je allerlei leuke herfstversieringen. Kijk bijvoorbeeld hier voor inspiratie. Of kom alvast in de stemming voor Halloween door een pompoen uit te hollen. Snijd voorzichtig een kunstwerk in de pompoen en plaats er vervolgens een kaars of lamp in. Zo heb je een leuke halloweenversiering. Pompoenen zijn te koop, bijvoorbeeld bij Pompoenerie Marie in Leidschendam. De pompoenenverkoop is makkelijk te bereiken vanuit Den Haag. Kijk hier voor meer informatie.

Lekker niks

Liever lekker chillen? Dat kan natuurlijk ook! We hopen in ieder geval alle leerlingen weer opgeladen terug te zien op 23 oktober!

Fijne herfstvakantie!