yellow piramide

Decanaat

Ons onderwijs

De decaan geeft informatie en advies over studie- en beroepsmogelijkheden, onderwijssoorten, profielen en vakkenpakketten. De decaan werkt hierbij nauw samen met de intern begeleider en de zorgcoördinator. Indien nodig neemt de decaan een beroepskeuze- en interessetest af bij de leerling. 

Via deze pagina houden we u zoveel mogelijk op de hoogte over vervolgopleidingen en vindt u onder andere open dagen.

Vragen? Mail naar decaan@hmsdepiramide.nl.

Overstap naar arbeid, mbo of hbo

De decaan begeleidt leerlingen als zij de overstap maken naar arbeid, mbo of hbo. De decaan heeft hierbij een informerende en adviserende rol. De ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor aanmelding in het doelgroepregister wanneer de leerling overgaat naar arbeid of zich inschrijft bij een vervolgopleiding.

Inschrijving voor vervolgopleiding

Het inschrijven voor een mbo-opleiding moet plaatsvinden vóór 1 april in het jaar van uitstroom. Het inschrijven voor een hbo-opleiding moet plaatsvinden vóór 1 mei in het jaar van uitstroom.
Wanneer het een inschrijving betreft voor een opleiding waarbij een numerus fixus wordt gehanteerd, moet de leerling zich voor 15 januari inschrijven. Een numeris fixus is een opleiding met een maximaal aantal plaatsen.

Meer informatie over aanmelding voor een hogeschool of universiteit op de site van de Rijksoverheid.

Open dagen MBO

Voor (bijna) schoolverlaters is het leuk en slim om open dagen te bezoeken. Naast het oriënteren op de verschillende opleidingen is ook het proeven van de sfeer op een school belangrijk. Indien u een van de open dagen wilt bezoeken is het verstandig op de officiële website van de school de data te bekijken of eventuele wijzigingen daarin.

ROC Mondriaan
ROC Mondriaan heeft veel verschillende voorlichtingen en open dagen. Van toerisme en recreatie tot logistieke opleidingen en techniekroutes. Maar ook uiterlijke verzorging, welzijn en zorg. Kortom, een breed palet aan opleidingen.
Via de agenda van ROC Mondriaan kunt u alle voorlichtingsmomenten bekijken.

mboRijnland
ROC Leiden en het ID College zijn gefuseerd tot mboRijnland. mboRijnland heeft maar liefst 131 opleidingen, waaronder facilitaire dienstverlening, gezondheidszorg, maar ook opleidingen op het gebied van economie of horeca.
Kijk op de site van mboRijnland voor de voorlichtingsactiviteiten.

Mbo Maasland
Deze school richt zich vooral op dierzorg, paardenhouderij en groene beroepen als hovenier.
Kijk op de site van mbo Maasland voor de open dagen en proef de sfeer op deze school.

Open dagen HBO

Sommige Hogescholen bieden hun open dagen online aan. Voor een (online) open dag moet je je aanmelden. Dit kan via de website van de instelling.
Indien u een van de open dagen wilt bezoeken is het verstandig op de officiële website van de (hoge) school de data te bekijken of eventuele wijzigingen daarin. Onderstaande informatie is daarom wellicht niet meer (helemaal) actueel. 

De Haagse Hogeschool
De Open Dag van De Haagse Hogeschool bezoeken kan drie keer per jaar. Je kunt dan al je vragen stellen. Bijvoorbeeld over studeren, over het hbo of over onze opleidingen. Dat lukt het best als je je voorbereidt. Praat bijvoorbeeld vooraf met vrienden, ouders of docenten over je studiekeuze.  Je moet je inschrijven voor het bezoeken van de open dag.
Kijk op de site van De Haagse Hogeschool voor een studiekeuzetest, de data van open dagen en de aanmeldbutton voor een open dag.

Hogeschool Leiden
Een realistisch beeld krijgen van een opleiding bij de Hogeschool Leiden? En een juiste studiekeuze maken? Bezoek dan een Open Dag. Ga in gesprek met studenten en docenten en proef van de sfeer op de hogeschool Leiden. Je moet je inschrijven voor het bezoeken van de open dag.
Kijk op de site van de Hogeschool Leiden voor meer informatie, data en aanmelden.

Hogeschool Rotterdam
Het kiezen van een studie kan lastig zijn. Je weet nog niet precies wat je wilt; er zijn veel opleidingen en nog meer beroepen. Hoe vind je wat bij jou past? De open dag en avond is een ideaal startpunt om kennis te maken met Hogeschool Rotterdam. Studenten en docenten staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Je moet je inschrijven voor het bezoeken van de open dag.
Kijk voor open dagen en aanmelden op de site van de Hogeschool Rotterdam.