Mediawijsheid en onze ICT-expert

woensdag 4 oktober 2023

Op De Piramide is Sjoerd Teerink steun en toeverlaat als het gaat om ICT. Samen met zijn collega Dennis Brusse onderhoudt hij de server en is hij het eerste aanspreekpunt voor de gebruikers.

Serviceteam

‘Alle collega’s werken op laptops. Ik merk dat het team op school steeds handiger wordt met computers. De meest voorkomende kleine problemen, pakken ze gewoon zelf aan’, aldus Sjoerd Teerink. Dat is mooi om te horen. Het bedienen van apparaten en software is volgens het Mediawijsheid Competentiemodel namelijk een van de acht competenties van mediawijsheid voor leerkrachten. Zijn er grotere IT-problemen? Dan staan Sjoerd en Dennis altijd klaar om te helpen! En als zelfs zij er niet uitkomen nemen zij contact op met ITS, onze IT-partner. We hebben een vaste contactpersoon bij ITS die de school goed kent. Hij komt eens in de twee weken langs. Zo is er altijd snel een oplossing en kan het werk op school weer door!

Digitale inclusie

Het is belangrijk dat de leerkrachten van De Piramide mediawijs zijn. Zo kunnen ze onze leerlingen goed voorbereiden op een digitale toekomst. Want juist leerlingen met een beperking zijn online kwetsbaar. Ze vinden het vaak lastig om echt en nep op het internet te onderscheiden. Zo worden ze bijvoorbeeld eerder opgelicht op websites zoals Marktplaats. Daarom is het fijn om te horen dat het met de mediawijsheid goed zit op De Piramide.

Hulpmiddelen voor mediawijsheid

Buiten school kunt u uw kind helpen om veilig online te zijn met verschillende hulpmiddelen. Met de ‘Nep Echt!’ app bijvoorbeeld. De app helpt jongeren om veilig gebruik te maken van verschillende platforms.

De Piramide is dus hard bezig met de mediawijsheid van leerlingen, maar ook met die van onze leerkrachten. ICT-experts zoals Sjoerd en Dennis zijn hierbij niet te missen!