Naschools sportaanbod

vrijdag 18 november 2022

Naschools sportaanbod

Leerlingen op De Piramide kunnen op verschillende dagen gebruikmaken van een naschools sportaanbod. Want bewegen is goed, meer bewegen is beter! Het samen sporten biedt voor onze leerlingen vaak een welkome ontspanning.

De sport die wij het hele jaar structureel aanbieden voor beide locaties van De Piramide is loopbasketbal. Op de andere dagen is er een wisselend sportaanbod, waarbij we proberen in te spelen op de vraag van de kinderen.

Naschools sportaanbod is elk schooljaar ingedeeld in drie periodes. Dit is een lessenreeks van ongeveer tien weken.

 

Overzicht sportaanbod VSO De Piramide

schooljaar 2022-2023

Periode 1 september - december

Dinsdag klimmen

Donderdag loopbasketbal

Vrijdag darten

Periode 2 januari - maart

Dinsdag ??

Donderdag loopbasketbal

Vrijdag ??

Periode 3 maart - juni

Dinsdag ??

Donderdag Loopbasketbal

Vrijdag ??

Aanmelding voor de sport

Circa drie weken voor aanvang van elke sportperiode krijgen leerlingen een inschrijfbrief via Social Schools. Ze kunnen zich dan ook via Social School inschrijven voor het naschoolse sportaanbod.

Basketbalproject

De Piramide heeft ook een basketbalproject voor leerlingen van 10 tot 18 jaar, die beperkingen hebben, maar niet rolstoelgebonden zijn. De deelnemende leerlingen trainen in de eigen gymzaal. We proberen regelmatig wedstrijden te spelen tegen andere scholen en in toernooiverband. Bovendien zijn er uitstapjes naar professionele basketbalwedstrijden en gezellige bijeenkomsten. Bij de activiteiten zijn altijd medewerkers van de school aanwezig.

Voor inschrijvingen en meer informatie: Patricia de Haan en Sanne van Hattum, leerkrachten bewegingsonderwijs.

Sporten buiten school

Wil je buiten school ook nog sporten, dan kun je zelf op zoek gaan naar een vereniging. Heb je hier hulp bij nodig dan kan Uniek Sporten je hierbij helpen.

Unieksporten.nl

Uiteraard kun je ook altijd met vragen bij de vakgroep bewegingsonderwijs terecht.

Kameleon

De school werkt in sportverband nauw samen met sportvereniging Kameleon. Kameleon is er voor mensen met beperkingen en/of ziektebeelden, maar ook voor mensen met lichtmotorische achterstanden. Je kunt er terecht voor loopbasketbal, rolstoelbasketbal, voetbal, tafeltennis, sport en spel, koudwaterzwemmen en jeugdsport. Recreatief en op wedstrijdniveau. Meer informatie op: www.isvkameleon.nl

Paardrijden

Madurodam Manege (Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Den Haag e.o.) biedt de prachtige mogelijkheid voor leerlingen met een beperking om paard te rijden. Ook is het mogelijk therapeutisch paard te rijden. Door de beweging van en de omgang met het paard, gaan kinderen en volwassenen zich beter voelen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Kijk voor meer informatie op: www.madurodammanege.nl